Overwatch

Jeff Kaplanin ohjaama Overwatch on Blizzard Entertainmentin tuotos first person shooter -genrelle. Virallinen ilmoitus pelistä julkaistiin marraskuun seitsemäntenä päivänä vuonna 2014 BlizzCon-messuilla, joissa näytettiin kun peliä pelattiin sekä kaikki pelin 12 hahmoa. Tulevaisuudessa hahmoja luvattiin vieläkin enemmän pelin innokkaille faneille.

Overwatchin tarina alkaa hyvin fiktiivisestä tulevaisuuden maapallosta, jossa ihmiset ja robotit elivät yhdessä. Robottien ja ihmisten välinen rauha ei kuitenkaan kestänyt, ja robotit alkoivat rakentaa aseistettuja robotteja kapinoidakseen. Taistellakseen robotteja vastaan yhdistyneet kansat etsivät parhaat sotilaat maapallolta ja muodostivat joukon, joka pitäisi robotteja loitolla.

Tätä ryhmää kutsutaan Overwatchiksi. Heidän tehtävänään oli pelastaa maapallo aseistetuilta roboteilta, minkä he tekivätkin aika hyvin. Yli 20 vuoden ajan Overwatch kasvoi laajaksi yhteisöksi, joka piti sisällään maailman parhaat sotilaat ja tiedemiehet. Vaikka se oli kunnioitettu ympäri maailmaa, ajan kuluessa syytökset, ihmisoikeusloukkaukset ja sisäiset salaliitot repivät yhteisön alas. Nyt, robottien hyökätessä yksi asia on selvä: maailma tarvitsee sankareita.

Huikean pelin beta-testausvaihe kesti vuoden 2015 loppupuolelta vuoden 2016 alkuun saakka. Julkaisun jälkeen toukokuussa 2016 peli on saavuttanut ylistystä kriitikoilta pelattavuutensa sekä grafiikoidensa ansiosta. Yli 12-vuotiaille tarkoitetun videopelin räiskinnästä voivat nauttia sekä varhaisteinit että vanhemmatkin pelaajat mukaansatempaavan tarinan myötä.