Counter-Strike: Global Offensive

Counter-Strike: Global Offensive eli lyhyemmin CS:GO on taktinen ensimmäisen persoonan ammuntapeli, jonka on kehittänyt Hidden Path Entertainment yhdessä Valve Corporationin kanssa. Se on neljäs peli Counter-Strike pelisarjassa.

CS:GO julkaistiin Xbox 360:lle, Microsoft Windowsille, OS X:lle ja PlayStation 3:lle 21.8.2012. Linux-versio julkaistiin syyskuussa 2014. Se pitää sisällään klassista sisältöä, kuten uudistetut versiot vanhoista kartoista, sekä täysin uudet kartat, hahmot ja pelimuodot.

Kuten edelliset sarjan pelit, CS:GO on tehtäviin keskittyvä ensimmäisen persoonan ammuntapeli. Jokainen pelaaja liittyy joko terroristien tai poliisien joukkoihin tarkoituksenaan onnistua objektiiveissa tai eliminoida vastustajat. Peli etenee lyhyissä kierroksissa, jotka päättyvät vasta, kun toinen joukkue on kuollut tai tehtävä on saatu tehtyä. Useimmissa pelimuodoissa kuoltuaan ei pääse syntymään takaisin peliin ennen kuin uusi kierros on alkanut.

Pelaajat ostavat aseita ja laitteita jokaisen kierroksen alussa. Rahaa saa enemmän, jos pelaa hyvin. Suoritettua tavoitteita tai tappamalla vihollisia saa rahaa itselleen, kun taas tappamalla pelaajan omasta joukkueesta tai panttivangin menettää rahaa. Lisäksi jokaisen kierroksen alussa jokainen saa rahaa, mutta pelaajat kierroksen voittaneessa joukkueessa saavat huomattavasti enemmän.

CS:GO lisäsi uusia aseita ja laitteita, joita ei ole nähty edellisissä päivityksissä. Kaikista tunnetuin ja hyödyllisin on molotov, joka hetkellisesti sytyttää tuleen alueen, jolle se heitetään. Liekit tekevät vahinkoa jokaiseen, joka kävelee niiden läpi.