League of Legends

League of Legends on moninpelikartalla pelattava videopeli, jonka julkaisi Riot Games -peliyritys Microsoft Windowsille ja OS X:lle. Peli seuraa ilmaista kantaa ja tienaa pienillä ostoksilla. League of Legends on ottanut vaikutteita Warcraft III: The Frozen Throne mod, Defense of the Ancients -pelistä.

Patrik Slezak / Shutterstock.com

League of Legendsissä pelaaja hallitsee erikoisia kykyjä omaavaa hahmoa ja pelaa yhdessä viiden pelaajan joukkueensa kanssa vihollista vastaan tuhotakseen vastustajajoukkueen Nexuksen, jota vartioi pienemmät tornit ja muut suojelijat. Jokainen pelin ottelu alkaa melko tasaväkisenä, jolloin kaikki hahmot ovat heikkoja, mutta pystyvät vahvistamaan hahmoaan erilaisten esineiden avulla, joita voi ostaa kullalla.

League of Legends sai hyvän vastaanoton, kun se julkaistiin ja sen kannatus on kasvanut huomattavasti siitä. Heinäkuussa 2012 peli oli pelatuin tietokonepeli Pohjois-Amerikassa ja Euroopassa, jos pelitunteja mitataan. Tammikuussa vuonna 2014 yli 67 miljoonaa pelaajaa pelasi peliä joka kuukausi, 27 miljoonaa joka päivä ja yli 7.5 miljoonaa joka tunti.

League of Legends järjestää aktiivisesti kilpailuhenkisiä turnauksia. Pohjois-Amerikassa ja Euroopassa Riot Games järjestää League Championship Seriesin, joka tapahtuu Los Angelesissa ja
Berliinissä. Turnaukseen osallistuu aina 10 joukkuetta ympäri maailmaa. Samantyylisiä turnauksia järjestetään myös Kiinassa, Etelä-Koreassa, Thaimaassa, Etelä-Amerikassa ja Kaakkois-Aasiassa.