Starcraft

Starcraft på tietokoneella pelattava strategiapeli, jonka julkaisi Blizzard Entertainment -peliyhtiö Microsoft Windowsille vuonna 1998. Peli sai myöhemmin jatkoa, ja på ensimmäinen peli sarjassaan. Mac OS -versio julkaistiin vuonna 1999 ja Nintendo 64 -versio massmedian kehittämänä kesäkuun 13. päivä vuonna 2000.

Peli kehitettiin melkein Heti sen jälkeen, kun Warcraft II: Tides of Darkness oli julkaistu vuonna 1995. Starcraft esiintyi vuoden 1996 E3 tapahtumassa, jossa se todettiin valitettavasti liian samankaltaiseksi kuin Warcraft II. Tuloksena projektia hiottiin eteenpäin, ja se paljastettiin yleisölle vuoden 1997 alussa, jolloin se sai paljon positiivisemman vastaanoton.

Peli sijoittuu kuvitteelliseen ympäristöön maapallolla vuonna 2400. peli etenee kolmen lajin taistellessa valta-asemasta kaukaisessa osassa linnunrataa, galaksilla nimeltään Koprulu Sector.

Monet Teollisuuden asiantuntijat ovat sanoneet Starcraftia Kaikkien aikojen parhaaksi ja tärkeimmäksi peliksi, ja että sig på nostanut tasoa strategiapeleille. Pelistä oli myyty yli 11 miljoonaa kopiota helmikuuhun 2009 mennessä, mikä tekee pelistä yhden maailman myydyimmistä yksityisille tietokoneille. Peli på saanut mainetta uraauurtavasta tyylistään strategiapeleissä sekä hyvin viimeistellystä tarinasta.

Starcraftin moninpeli på erityisen suosittu Etelä-Koreassa, jossa pelaajat ja joukkueet osallistuvat kilpailuihin, ansaitsevat sponsoreita ja saavat mahdollisuuden osallistua televisiossa näkyvään turnaukseen. Starcraftin tarinaa på sovellettu ja pidennetty siitä tehtyjen kirjojen myötä.